Βρήκαμε μια πολύ θρεπτική συνταγή, που μπορείς να ετοιμάσεις μόλις σε 20 λεπτά! Φιλέτο σολομού στον φούρνο, ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό αν προσέχεις και λίγο τη διατροφή σου.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου.

Steps
1

Προετοιμασία σολομού

Αλατίζουμε ελαφρά τον σολομό και τον αφήνουμε να στραγγίσει καλά σ’ ένα σουρωτήρι.

2

Αραίωση πελτέ

Σ’ ένα σκεύος ζεσταίνουμε το νερό και αραιώνουμε τον πελτέ.

3

Προσθήκη συστατικών

Σ’ ένα ταψί ρίχνουμε λίγο νερό, ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, την τομάτα, το εστραγκόν, τον άνηθο και τον πελτέ. Αλατoπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

4

Προσθήκη σολομού

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον σολομό και τον γυρίζουμε 2 – 3 φορές, ώστε να καλυφθεί με το μείγμα από όλες τις πλευρές.

5

Ψήσιμο

15 λεπτά

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά.

6

Γαρνίρισμα και σερβίρισμα

Γαρνίρουμε με λίγες ψητές φέτες από κολοκύθι, ντοματίνια και μία φέτα λεμονιού.

Μπορούμε αν θέλουμε να το σερβίρουμε με σπανακόρυζο, λαχανόρυζο, ψητά λαχανικά ή πατάτες φούρνου.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart