Πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια
Μια πολύ νόστιμη επιλογή για ορεκτικό ή και για κυρίως πιάτο, αν θέλεις ένα πιο ελαφρύ γεύμα! Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο, ένα πιάτο που σίγουρα θα αρέσει σ’ όλη την οικογένεια.
Ακολουθούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
1 |
Προετοιμασία μανιταριών |
Αποφλοιώνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. |
|
2 |
Τσιγάρισμα μανιταριών |
Ζεσταίνουμε το 1/3 της ποσότητας του ελαιόλαδου σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα των μανιταριών. |
|
3 |
Προετοιμασία για τις πατάτες |
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση πατάτες (τη μισή ποσότητα). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. |
|
4 |
Προσθέτουμε μία στρώση μανιτάρια |
Σκεπάζουμε τις πατάτες με μία στρώση μανιτάρια. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες σε άλλη μία στρώση. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. |
|
5 |
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια |
Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε μία στρώση. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το κρασί. |
|
6 |
Σκέπασμα σκεύους |
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες του στο χείλος του. |
|
7 |
Προθέρμανση φούρνου |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. |
|
8 |
Ψήσιμο |
Ψήνουμε τις πατάτες με τα μανιτάρια στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 C, στις αντιστάσεις. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 C, ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν καλά οι πατάτες. |
|
9 |
Σερβίρισμα |
Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο βασιλικό. |
|
10 |
Μικρά μυστικά |
|