Μία πολύ ωραία καλοκαιρινή και γευστική πρόταση για όλη την οικογένεια, το μοσχαράκι στον φούρνο με φρέσκα λαχανικά και τυρί φέτα! Απολαυστικό πιάτο τόσο για το μεσημεριανό όσο και για το βραδινό σου γεύμα!
Ακολουθούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Steps
1

Προετοιμασία κρέατος

Πρώτα κόβουμε πρώτα το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό ζεστό. Σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 35 -40 λεπτά.

2

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Σε γάστρα ή βαθύ ταψί κάνουμε μια στρώση όλες τις πατάτες κι από πάνω βάζουμε σε μια στρώση όλο το κρέας. Κάνουμε μια στρώση τα κρεμμύδια σε φέτες, μια στρώση τις πιπεριές σε φέτες, τα φασολάκια ολόκληρα και τέλος, μια στρώση τις ντομάτες σε φέτες. Βάζουμε τα σκόρδα στο φαγητό.

3

Προσθήκη μαϊντανού και πάπρικας

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Περιχύνουμε ταψί με 1 φλυτζάνι ζωμό από αυτό που βράσαμε το κρέας, ραντίζουμε με το ξύδι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

4

Κάλυψη με αλουμινόχαρτο

Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας όλες τις άκρες.

5

Ψήσιμο

Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250º C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 160º C. Σιγοψήνουμε το φαγητό σε χαμηλό φούρνο για περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά. Στις 2 ώρες και ένα τέταρτο ψησίματος ξεσκεπάζουμε και σκορπάμε τα κομμάτια φέτας. Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο για τα επόμενα 30 λεπτά, να λιώσει η φέτα και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart