Ομελέτα με άρωμα από Ισραήλ
Σήμερα δοκιμάσαμε μια συνταγή από το Ισραήλ για πρωινό και σκεφτήκαμε να τη μοιραστούμε μαζί σου. Απλά υλικά διαφορετικά συνδυασμένα που βγάζουν μια γεύση πολύ ιδιαίτερη. Πρόκειται για τη σακσούσα (shakshuka) ένα πολύ διαδομένο πιάτο στις αραβικές κυρίως χώρες.
Steps
1 |
Σοτάρουμε το κρεμμύδι |
Βάζουμε ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε να καραμελώσει.
|
|
2 |
Σοτάρισμα επιπλέον υλικών |
Ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι το κύμινο, την πάπρικα και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μετά προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
|
|
3 |
Προσθήκη ντομάτας |
Βάζουμε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
|
|
4 |
Βράσιμο για λίγα λεπτά |
Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα αβγά, αλάτι και πιπέρι, καπακώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
|
|
5 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πάπρικα.
|
Read more