Για όσους θέλουν μια ωραία και δροσιστική σαλάτα για να συνοδέψουν το γεύμα τους, ή και για κυρίως πιάτο (αν έχουν χορτάσει από την κρεατοφαγία των ημερών), μια ωραία και χορταστική πρόταση είναι η σαλάτα με ψητό μήλο, ρόδι, μπλε τυρί και κρέμα βαλσάμικου φράουλα. Μια σαλάτα πολύ εύκολη στην ετοιμασία και πολύ γευστική!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Steps
1

Κόβουμε τα μήλα

Σ’ ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε 12 φέτες και βγάζουμε τα σπόρια από το ρόδι, τοποθετώντας τα σ’ ένα μπολ.

2

Προσθήκη βουτύρου σε τηγάνι

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.

3

Σοτάρουμε το μήλο

Σοτάρουμε το μήλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινάει να μαλακώνει.
Όταν το μήλο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

4

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καρύδια και τη ζάχαρη

Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ζαχαρώσουν και τα αποσύρουμε από το τηγάνι.

5

Βάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε

Σ’ ένα μικρό μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού φράουλα, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

6

Προσθήκη υπόλοιπων υλικών και σερβίρισμα

Σ’ ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την καπριτσιόζα μαζί με το σοταρισμένο μήλο, το ρόδι, τα καραμελωμένα καρύδια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια μας, περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart