Το γλυκό των ημερών χωρίς καμία αμφιβολία, η βασιλόπιτα! Θα την συναντήσεις σε πολλές παραλλαγές ανάλογα το μέρος της Ελλάδας που βρίσκεσαι. Διαφορετικές γεύσεις, όλες όμως τους υπέροχες. Εμείς διαλέξαμε για φέτος να φτιάξουμε τη βασιλόπιτα με κομματάκια σοκολάτας, κάσιους και cranberries από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Steps
1

Προετοιμασία κουβερτούρας

Σ’ ένα ξύλο κοπής μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβουμε την κουβερτούρα και τα κάσιους.

2

Ανακάτεμα βούτυρο και ζάχαρη

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

3

Προσθήκη υπόλοιπων υλικών

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο και την μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

4

Ανακάτεμα αβγά, γάλα και πόρτο

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τα αβγά με το γάλα και το πόρτο.

5

Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα

Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των αβγών σε αυτό του βουτύρου μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά και το μείγμα να είναι αφράτο στην όψη.

6

Προσθήκη αλευριού

Στη συνέχεια προσθέτουμε, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

7

Προσθήκη κουβερτούρας και κάσιους στο μείγμα

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ προσθέτουμε την κουβερτούρα μαζί με τα κάσιους και τα cranberries, ανακατεύουμε με μία μαρίζα και τοποθετούμε το μείγμα της βασιλόπιτα σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστών.

8

Ψήσιμο βασιλόπιτας

50 - 55 λεπτά

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 C για 50 – 55 λεπτά.

9

Σερβίρισμα

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καρφώνοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας και ελέγχοντας αν βγαίνει στεγνό.

10

Προσθήκη φλουριού

Για την προσθήκη του φλουριού δημιουργούμε μια μικρή σχισμή με την μύτη ενός μαχαιριού στη βάση της βασιλόπιτας όταν έχει κρυώσει και στη συνέχεια κάνουμε τον στολισμό της αρεσκείας μας.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart