Με τέτοιο κρύο, μια ωραία νόστιμο σούπα είναι βάλσαμο! Και τι καλύτερο από μια γευστική κοτόσουπα αυγολέμονο για το σημερινό σου τραπέζι.

Steps
1

Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο

40 λεπτά

Αρχικά σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το νερό και λίγο αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, ξαφρίζοντας τακτικά.

2

Προσθήκη υλικών

40 λεπτά

Μετά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τη δάφνη και το θυμάρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 40 λεπτά.

3

Αφαίρεση του κοτόπουλου από την κατσαρόλα

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε μια πιατέλα, μαζί με τα καρότα και τα κρεμμύδια.

4

Σουρώνουμε και σιγοβράζουμε τον ζωμό

Σουρώνουμε τον ζωμό και βλέπουμε αν είναι 1.500 ml. Αν είναι λιγότερος, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά.

5

Προσθήκη ρυζιού

Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει η σούπα μας αραιή.

6

Προσθήκη κορν φλάουερ

Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 180 ml κρύο νερό, το ρίχνουμε στη σούπα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

7

Προσθήκη χυμού λεμονιού

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

8

Προετοιμασία κρόκων αυγών

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε για λίγο με το μίξερ ή με το σύρμα, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

9

Ανακάτεμα κρόκων με τον ζωμό

Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε μία δόση ζωμό από την κατσαρόλα και τη ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια και έντονα με το σύρμα. Ρίχνουμε μια δεύτερη δόση, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά οι κρόκοι.

10

Προσθήκη κρόκων στον ζωμό

Αδειάζουμε τους κρόκους στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά οι κρόκοι και να δέσει καλά η σούπα.

11

Σερβίρισμα

Βάζουμε την κοτότοσουπα στα πιάτα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μια μεγάλη πιατέλα τοποθετούμε το βραστό κοτόπουλο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και προσθέτουμε επίσης λίγο αλατοπίπερο.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart