Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Καλή Κυριακή, φίλες και φίλοι της γαστρονομίας του WomensLife.gr! Σήμερα, θα σου παρουσιάσουμε μια λιχουδιά που είναι τόσο νόστιμη όσο και υγιεινή, ένα πλούσιο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη. Είτε έχεις δυσανεξία στη γλουτένη, είτε απλά θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σου.
1 |
Προθέρμανση φούρνου |
Αρχικά ξεκινάμε με το να προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. |
|
2 |
Προετοιμασία ζύμης |
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. |
|
3 |
Προσθήκη υπόλοιπων υλικών |
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και το βραστό νερό. |
|
4 |
Ψήσιμο |
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. |
|
5 |
Προετοιμασία γλάσου |
Για το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Και μετά ανακατεύουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει κρεμώδες. |
|
6 |
Γαρνίρισμα |
Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα στην κορυφή και τις πλευρές. |