Στιφάδο λαχανικών
Για σήμερα σου έχουμε μια απολαυστική συνταγή για ένα αλμυρό στιφάδο λαχανικών που δεν είναι μόνο θρεπτικό αλλά και απίστευτα γευστικό, ένα τέλειο πιάτο για να ζεσταθείς μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. Γεμάτο με μια ποικιλία λαχανικών, είναι ένα πιάτο που υπόσχεται υγεία και απόλαυση. Είτε είσαι χορτοφάγος, vegan, ή απλά λάτρης των νόστιμων, πλούσιων γευμάτων, αυτό το στιφάδο είναι βέβαιο ότι θα σε ικανοποιήσει.
1 |
Σοτάρουμε τη βάση |
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα και μυρωδάτα. |
|
2 |
Προσθέτουμε τα λαχανικά |
Ανακατεύουμε τα καρότα, το σέλινο, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. |
|
3 |
Σιγοβράζουμε το στιφάδο |
Προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους, το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. |
|
4 |
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε |
Αλατοπιπερώνουμε το στιφάδο με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Το σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό. |