Σπιτικό παγωτό σοκολάτας με κομματάκια μπανάνας
Τώρα που άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία, το παγωτό είναι μια πολύ ωραία λύση για ένα σπιτικό γλυκό! Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι μια σίγουρη επιτυχία! Η σημερινή μας πρόταση παγωτό σοκολάτας, με κομματάκια μπανάνας!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου.
Steps
1 |
Λιώσιμο κουβερτούρας |
Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα.
|
|
2 |
Προσθήκη κουβερτούρας, ζαχαρούχο γάλα, κακάο |
Στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά στο ψυγείο. |
|
3 |
Χτύπημα κρέμας γάλακτος στο μίξερ |
Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
|
|
4 |
Προσθήκη μείγμα σοκολάτας με μαρίζ |
Προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. |
|
5 |
Τοποθέτηση μείγματος στην κατάψυξη |
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια και μετά σερβίρουμε το παγωτό σοκολάτα σε μπάλες. |
Read more