Κυριακή των Βαΐων με μια κερκυραίικη συνταγή
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μια κερκυραίικη συνταγή, με ψάρια, λόγω της ημέρας. Συγκεκριμένα θα φτιάξουμε ένα πιάτο με μπακαλιάρο, όχι όμως σκορδαλιά όπως το έχεις συνηθίσει. Υγιεινό και νόστιμο, μια ωραία αλλαγή διατροφής τώρα που μπαίνουμε στην Μεγάλη Βδομάδα.
1 |
Βράζουμε τις πατάτες |
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο, νερό (μέχρι να τις καλύψει) και τις βράζουμε για κανένα 20λεπτο. |
|
2 |
Προσθήκη μπακαλιάρου |
Μετά προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, ξαναρίχνουμε 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για κανένα 10λεπτο. |
|
3 |
Προσθήκη χυμού λεμονιού |
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον χυμό από 1 λεμόνι που έχουμε στύψει και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά. |
|
4 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι. Επίσης, μια ωραία συνοδευτική επιλογή είναι και οι ελιές και τα ντοματίνια. |