Θέλεις κάτι ανάλαφρο και δροσιστικό τώρα που μπήκε το καλοκαίρι; Τα γιαουρτογλυκά είναι μια πολύ ωραία επιλογή, καθώς είναι γευστικά, ανάλαφρα και μπορείς να τα καταναλώσεις διάφορες ώρες της ημέρας. Η σημερινή μας πρόταση είναι το γιαουρτογλυκό με ανανά!

Steps
1

Προετοιμασία ανανά

Αρχικά ανοίγουμε τον ανανά, τον στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί του. Το ζουμί του πρέπει να είναι 200 γραμμάρια, αν υπολείπεται λίγο, προσθέτουμε νερό για να συμπληρώσουμε τα γραμμάρια.

2

Βάζουμε τον ανανά στο μπλέντερ

Παίρνουμε τις φέτες του ανανά, εκτός από 5, και τις βάζουμε στο μπλέντερ.

3

Προετοιμασία ζελατίνης

Βάζουμε τη ζελατίνη σ’ ένα μπρίκι με 3 κουταλιές της σούπας νερό και μόλις φουσκώσει τη βάζουμε σε ζεστό μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

4

Βάζουμε μαζί όλα τα υλικά

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τον πολτό του ανανά, τη ζάχαρη και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

5

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο

Σ’ ένα βαθύ μπολ ή ταψί βάζουμε τις 5 φέτες ανανά που έχουμε κρατήσει κι αδειάζουμε από πάνω την κρέμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

6

Βάζουμε το γλυκό σε μπολάκια

Τοποθετούμε το γιαουρτογλυκό σε μπολάκια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart