Γιαουρτογλυκό με ανανά
Θέλεις κάτι ανάλαφρο και δροσιστικό τώρα που μπήκε το καλοκαίρι; Τα γιαουρτογλυκά είναι μια πολύ ωραία επιλογή, καθώς είναι γευστικά, ανάλαφρα και μπορείς να τα καταναλώσεις διάφορες ώρες της ημέρας. Η σημερινή μας πρόταση είναι το γιαουρτογλυκό με ανανά!
1 |
Προετοιμασία ανανά |
Αρχικά ανοίγουμε τον ανανά, τον στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί του. Το ζουμί του πρέπει να είναι 200 γραμμάρια, αν υπολείπεται λίγο, προσθέτουμε νερό για να συμπληρώσουμε τα γραμμάρια. |
|
2 |
Βάζουμε τον ανανά στο μπλέντερ |
Παίρνουμε τις φέτες του ανανά, εκτός από 5, και τις βάζουμε στο μπλέντερ. |
|
3 |
Προετοιμασία ζελατίνης |
Βάζουμε τη ζελατίνη σ’ ένα μπρίκι με 3 κουταλιές της σούπας νερό και μόλις φουσκώσει τη βάζουμε σε ζεστό μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. |
|
4 |
Βάζουμε μαζί όλα τα υλικά |
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τον πολτό του ανανά, τη ζάχαρη και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. |
|
5 |
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο |
Σ’ ένα βαθύ μπολ ή ταψί βάζουμε τις 5 φέτες ανανά που έχουμε κρατήσει κι αδειάζουμε από πάνω την κρέμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. |
|
6 |
Βάζουμε το γλυκό σε μπολάκια |
Τοποθετούμε το γιαουρτογλυκό σε μπολάκια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. |