Λαχταριστά μακαρόν καρδούλες
Μέρα απολαύσεων η σημερινή και είπαμε να σου προτείνουμε μια απίθανη συνταγή για μακαρόν με γεύση φράουλα σε σχήμα καρδιάς. Είναι λίγο μπελαλιδική, αλλά αξίζει τον κόπο!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη.
1 |
Προετοιμασία μακαρόν |
Αδειάζουμε στο μίξερ το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
|
2 |
Κοσκινίζουμε το μείγμα |
Έπειτα, κοσκινίζουμε το παραπάνω μείγμα σ’ ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. |
|
3 |
Προσθήκη υλικών |
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. |
|
4 |
Προσθήκη ζάχαρης |
Μόλις αρχίσει να δημιουργείται η μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά χτυπώντας παράλληλα. |
|
5 |
Προσθήκη εκχυλίσματος βανίλιας |
Αφού είναι έτοιμη η μαρέγκα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής διπλώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω. |
|
6 |
Προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής |
Κατόπιν, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ξανά απαλά. |
|
7 |
Ανακάτεμα μείγματος |
Ύστερα, αδειάζουμε στο μπολ σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι ανακεύοντας εκ νέου απαλά με κυκλικές κινήσεις. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. |
|
8 |
Σχηματισμός μακαρόν |
Αμέσως μετά, κόβουμε την άκρη από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και σ’ ένα σχέδιο καρδιάς σχηματίζουμε τα μακαρόν μέσα σ’ ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. |
|
9 |
Αναμονή για να ξεραθούν
1 ώρα και 30 λεπτά
|
Έπειτα, χτυπάμε ελαφρώς το ταψί στον πάγκο εργασίας , ώστε να απλώσουν τα μακαρόν και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα και 30 λεπτά, ώστε να ξεραθούν. |
|
10 |
Ψήσιμο
17 λεπτά
|
Τέλος, τα ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 17 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. |
|
11 |
Προετοιμασία γέμισης |
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. |
|
12 |
Προσθήκη κρέμας γάλακτος |
Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. |
|
13 |
Σύνθεση μακαρόν |
Γυρνάμε ανάποδα ένα μακαρόν, απλώνουμε στην πλευρά που ακουμπούσε στο ταψί τη γέμιση και το καπακώνουμε με ένα άλλο μακαρόν, βάζοντας στο ενδιάμεσο κομματάκια φράουλας. |