Μέρα απολαύσεων η σημερινή και είπαμε να σου προτείνουμε μια απίθανη συνταγή για μακαρόν με γεύση φράουλα σε σχήμα καρδιάς. Είναι λίγο μπελαλιδική, αλλά αξίζει τον κόπο!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Steps
1

Προετοιμασία μακαρόν

Αδειάζουμε στο μίξερ το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2

Κοσκινίζουμε το μείγμα

Έπειτα, κοσκινίζουμε το παραπάνω μείγμα σ’ ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

3

Προσθήκη υλικών

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα.

4

Προσθήκη ζάχαρης

Μόλις αρχίσει να δημιουργείται η μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά χτυπώντας παράλληλα.

5

Προσθήκη εκχυλίσματος βανίλιας

Αφού είναι έτοιμη η μαρέγκα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής διπλώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.

6

Προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής

Κατόπιν, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ξανά απαλά.

7

Ανακάτεμα μείγματος

Ύστερα, αδειάζουμε στο μπολ σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι ανακεύοντας εκ νέου απαλά με κυκλικές κινήσεις. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

8

Σχηματισμός μακαρόν

Αμέσως μετά, κόβουμε την άκρη από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και σ’ ένα σχέδιο καρδιάς σχηματίζουμε τα μακαρόν μέσα σ’ ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

9

Αναμονή για να ξεραθούν

1 ώρα και 30 λεπτά

Έπειτα, χτυπάμε ελαφρώς το ταψί στον πάγκο εργασίας , ώστε να απλώσουν τα μακαρόν και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα και 30 λεπτά, ώστε να ξεραθούν.

10

Ψήσιμο

17 λεπτά

Τέλος, τα ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 17 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

11

Προετοιμασία γέμισης

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.

12

Προσθήκη κρέμας γάλακτος

Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

13

Σύνθεση μακαρόν

Γυρνάμε ανάποδα ένα μακαρόν, απλώνουμε στην πλευρά που ακουμπούσε στο ταψί τη γέμιση και το καπακώνουμε με ένα άλλο μακαρόν, βάζοντας στο ενδιάμεσο κομματάκια φράουλας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μακαρόν και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart