Μια λαχταριστή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο
Σου αρέσουν οι γαρίδες και θα ήθελες να φας μια ωραία σαλάτα με το μεσημεριανό ή βραδινό σου; Δοκίμασε μια διαφορετική συνταγή, με γαρίδες και αβοκάντο, και απόλαυσε σαλάτα!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
1 |
Σοτάρουμε τα αμύγδαλα |
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα αμύγδαλα και σοτάρουμε 1 λεπτό να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. |
|
2 |
Σοτάρουμε το μπέικον |
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το μπέικον. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. |
|
3 |
Κόβουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες |
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε το λάδι από το μπέικον. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. |
|
4 |
Σβήνουμε με ούζο |
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το βούτυρο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά. |
|
5 |
Δημιουργία σάλτσας |
Σ’ ένα μίξερ βάζουμε τις φράουλες σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το ξίδι, το σπορέλαιο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη. |
|
6 |
Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο |
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μεταφέρουμε το αβοκάντο στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σαλάτα και 3 κουταλιές της σούπας από το dressing. |
|
7 |
Σερβίρισμα |
Βάζουμε τις γαρίδες, το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αμύγδαλα, 2 κουταλιές της σούπας από το dressing, τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε. |