Σου αρέσουν οι γαρίδες και θα ήθελες να φας μια ωραία σαλάτα με το μεσημεριανό ή βραδινό σου; Δοκίμασε μια διαφορετική συνταγή, με γαρίδες και αβοκάντο, και απόλαυσε σαλάτα!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Steps
1

Σοτάρουμε τα αμύγδαλα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα αμύγδαλα και σοτάρουμε 1 λεπτό να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

2

Σοτάρουμε το μπέικον

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το μπέικον. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

3

Κόβουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε το λάδι από το μπέικον. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

4

Σβήνουμε με ούζο

Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το βούτυρο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Δημιουργία σάλτσας

Σ’ ένα μίξερ βάζουμε τις φράουλες σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το ξίδι, το σπορέλαιο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.

6

Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μεταφέρουμε το αβοκάντο στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σαλάτα και 3 κουταλιές της σούπας από το dressing.

7

Σερβίρισμα

Βάζουμε τις γαρίδες, το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αμύγδαλα, 2 κουταλιές της σούπας  από το dressing, τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart