Πλησιάζει η ώρα για το απογευματινό καφεδάκι, και τι καλύτερο από το να το συνοδέψεις μ’ ένα ωραίο γλυκάκι. Επειδή και εμάς μας αρέσουν πολύ τα γλυκά, βρήκαμε μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πολίτικο ραβανί, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Steps
1

Ανακάτεμα ζάχαρης, γιαουρτιού, μαστίχας

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά ώσπου να γίνει ένα αφράτο μείγμα και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και την μαστίχα (χτυπημένη στο μούλτι με λίγη ζάχαρη για να διαλυθεί).

2

Προσθήκη σιμιγδαλιού, μπέικιν πάουντερ κ ξύσματος πορτοκαλιού

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Ψήσιμο

30 λεπτά

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.  Ένα μυστικό για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το ραβανί είναι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού και να βγει στεγνή.

4

Ετοιμασία σιροπιού

Μόλις βάλουμε το ταψί στον φούρνο, βάζουμε σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από την φωτιά, ώστε να αρχίσει να κρυώνει.

5

Ρίχνουμε το σιρόπι

Όταν κρυώσει το ραβανί ρίχνουμε πάνω του το ζεστό σιρόπι που ετοιμάσαμε.

6

Σερβίρισμα

Διακοσμούμε με άσπρο αμύγδαλο ή με ινδοκάρυδο ή με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και το σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό καϊμάκι.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart