Ενα υπέροχο γλυκό, η μηλόπιτα, συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό για τα καλοκαιρινά σου τραπέζια! Γλυκό που σου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις μαμάδων, γιαγιάδων… Γλυκιές, ευχάριστες αναμνήσεις και γεύσεις που μπορείς να δημιουργήσεις κι εσύ στην κουζίνα σου!

Steps
1

Προθέρμανση φούρνου

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών.

2

Ανακάτεμα υλικών

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.

3

Δημιουργία ζύμης

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και αφήνουμε το ένα τρίτο καλυμμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο.
Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια μας στο ταψί.
Καλύπτουμε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας.
4

Προσθήκη μήλων, ζάχαρης και κανέλας

Στο ίδιο μπολ, τρίβουμε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τους ρίχνουμε από πάνω τον χυμό του λεμονιού.

Τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε το ταψί.

5

Δημιουργία ψίχουλων με το ζυμάρι

Τρίβουμε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια μας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα.
Προσέχουμε να σκεπάσουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με τα ψίχουλα ζύμης.
6

Ψήσιμο μηλόπιτας

50 - 60 λεπτά

Ψήνουμε στη μεσαία/κατω σχάρα για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

7

Πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη

Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

8

Σερβίρισμα

Προσθέτουμε παγωτό της αρεσκείας μας στο πιάτο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart