Καλοκαίρι και όλα τα φρούτα είναι σε αφθονία! Μια πολύ ωραία ιδέα για αυτό το σκ είναι η κερασόπιτα, ένα γλυκό όχι και τόσο συνηθισμένο, αλλά πεντανόστιμο! Αξίζει να το δοκιμάσεις και να το προσφέρεις ως επιδόρπιο! Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Steps
1

Ετοιμασία ζύμης

Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο ζυμάρι. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

2

Προετοιμασία γέμισης

Ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Ανοίγουμε φύλλο για την κερασόπιτα

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό στρογγυλό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Απλώνουμε το φύλλο σε ένα τσέρκι (στεφάνι) ζαχαροπλαστικής διαμέτρου 20 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Ό,τι περισσεύει από το χείλος της φόρμας, το κόβουμε. Με τα περισσεύματα, φτιάχνουμε ένα δεύτερο φύλλο για να καλύψουμε την πίτα.

4

Τοποθετούμε τη γέμιση

Χτυπάμε ελαφρώς τον κρόκο αυγού με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Αλείφουμε με ένα πινέλο το φύλλο που έχουμε στρώσει στο σκεύος, απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

5

Προθέρμανση φούρνου

Πιέζουμε περιφερειακά ώστε να κολλήσουν καλά τα φύλλα μεταξύ τους και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210° C.

6

Ψήσιμο

Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι αυγού και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 210° C για 15 λεπτά και στους 190° – 200° C για 25 λεπτά ακόμη.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart