Ρυζόγαλo, ένα ιδανικό επιδόρπιο
Για όσους θέλουν το επιδόρπιο τους μετά το γεύμα τους, μια εύκολη και υγιεινή λύση είναι το ρυζόγαλο. Ελαφρύ, δροσιστικό μπορεί να συνοδεύσει εύκολα τα γεύματα της ημέρας.
1 |
Βράσιμο ρυζιού |
Σε μια μέτριου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρύζι, το ξύλο κανέλας, σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά και μετά σουρώνουμε το ρύζι. |
|
2 |
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το γάλα |
Μετά βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. |
|
3 |
Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε γάλα |
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τις βανίλιες, το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουερ. |
|
4 |
Αναμειγνύουμε τα υλικά |
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το μείγμα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα. |
|
5 |
Τα βάζουμε στο ψυγείο |
Αφαιρούμε την κανέλα κα βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. |
|
6 |
Πασπάλισμα με κανέλα και σερβίρισμα |
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. |