Για όσους θέλουν το επιδόρπιο τους μετά το γεύμα τους, μια εύκολη και υγιεινή λύση είναι το ρυζόγαλο. Ελαφρύ, δροσιστικό μπορεί να συνοδεύσει εύκολα τα γεύματα της ημέρας.

Steps
1

Βράσιμο ρυζιού

Σε μια μέτριου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρύζι, το ξύλο κανέλας, σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά και μετά σουρώνουμε το ρύζι.

2

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το γάλα

Μετά βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

3

Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε γάλα

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τις βανίλιες, το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουερ.

4

Αναμειγνύουμε τα υλικά

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το μείγμα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

5

Τα βάζουμε στο ψυγείο

Αφαιρούμε την κανέλα κα βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

6

Πασπάλισμα με κανέλα και σερβίρισμα

Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart