Ημέρες νηστείας και μια νόστιμη επιλογή για το μεσημεριανό σου τραπέζι, η σπανακόπιτα! Ένα γευστικό και λαχταριστό γεύμα για όλη την οικογένεια!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Steps
1

Προετοιμασία σπανακιού

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαραίνουμε το σπανάκι σε τρεις δόσεις με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά δόση.

Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Σωτάρισμα κρεμμυδιού και σκόρδου

Σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο με ¼ της  κούπας ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην καούν.

3

Προσθήκη μυρωδικών

5 λεπτά

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

4

Προσθήκη σπανακιού

10 λεπτά

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Μπορούμε να κρατήσουμε τη γέμιση στο ψυγείο για 3 μέρες.

5

Προετοιμασία για ψήσιμο

Απλώνουμε 6 φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε στο ταψί τη γέμιση, καλύπτοντας όλο το ταψί, και στην κορυφή βάζουμε άλλα 6 φύλλα, λαδώνοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε το πάνω φύλλο και κόβουμε τη σπανακόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια.

6

Ψήσιμο και σερβίρισμα

Ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Τη βγάζουμε και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart