Κάτι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ρατατούι με κολοκυθάκι, για το σημερινό σου γεύμα! Ένα νοστιμότατο γαλλικό μπριάμ που θα σε ενθουσιάσει!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Steps
1

Προθέρμανση φούρνου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

2

Κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες

Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις ρίχνουμε σ’ ένα μπολ.

3

Προσθήκη υπόλοιπων υλικών

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκατοστό. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με το κολοκυθάκι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι.

4

Τοποθέτηση σε ταψί

Τοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες από τις ντομάτες και το κολοκυθάκι σ’ ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών.
Περιχύνουμε τις φέτες με το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει στο μπολ.

5

Ψήσιμο

30 λεπτά

Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.

6

Σερβίρισμα

Αφού έχουμε αφαιρέσει το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart