Ρατατούι με κολοκυθάκι
Κάτι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ρατατούι με κολοκυθάκι, για το σημερινό σου γεύμα! Ένα νοστιμότατο γαλλικό μπριάμ που θα σε ενθουσιάσει!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
1 |
Προθέρμανση φούρνου |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. |
|
2 |
Κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες |
Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις ρίχνουμε σ’ ένα μπολ. |
|
3 |
Προσθήκη υπόλοιπων υλικών |
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκατοστό. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με το κολοκυθάκι. |
|
4 |
Τοποθέτηση σε ταψί |
Τοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες από τις ντομάτες και το κολοκυθάκι σ’ ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών. |
|
5 |
Ψήσιμο
30 λεπτά
|
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Αφού έχουμε αφαιρέσει το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. |