Ενα διαφορετικό, «καμένο» cheesecake από τη Γαλλία που μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι στην εμφάνιση, αλλά η γεύση του θα σε αποζημιώσει. Η σπεσιαλιτέ αυτή παράγεται στο Deux Sevres, ένα όχι και πολύ γνωστό γνωστό διαμέρισμα του Poitou-Charentes, στη Γαλλία.

Το tourteau fromagé δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα και σύμφωνα με τον θρύλο είναι το αποτέλεσμα μιας τυχαία καμένης πίτας, η κορυφή της οποίας ήταν τελικά καλή καθώς βοήθησε να διατηρηθεί η πίτα πολύ φρέσκια στο εσωτερικό της. Η κορυφή που μοιάζει με κάρβουνο επιτυγχάνεται σήμερα με το ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο πριν μειωθεί η θερμοκρασία για το υπόλοιπο του χρόνου ψησίματος.

Steps
1

Προθέρμανση φούρνου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 280°C, αν ο φούρνος δεν έχει τόσο υψηλή θερμοκρασία, τον προθερμαίνουμε στους 250°C.

2

Ανακάτεμα υλικών

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.

3

Ετοιμασία ζύμης

Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

4

Άνοιγμα ζύμης

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε διάμετρο περίπου 30 εκατοστών. Τη μεταφέρουμε μέσα σε ένα ταψάκι 18 εκατοστών, τη στρώνουμε καλά στα τοιχώματα και κόβουμε όση εξέχει. Με ένα πιρούνι την τρυπάμε καλά σε όλη την επιφάνεια.

5

Ετοιμασία γέμισης

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τη μισή ζάχαρη (40 γραμμάρια) με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μαλακό σαν κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.

6

Κοσκίνισμα

Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το κορν φλάουερ και ξανανακατεύουμε.

7

Φτιάχνουμε τη μαρέγκα

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (40 γραμμάρια) στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα και την προσθέτουμε σε δύο δόσεις στο μείγμα του τυριού, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα.

8

Βάζουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη, ισιώνουμε την επιφάνεια και έπειτα χτυπάμε μια δυο φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο, για να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί στην κρέμα.

9

Ψήσιμο

Ψήνουμε το γλυκό για 12 λεπτά στους 280°C ή για 20 λεπτά στους 250°C, μέχρι να μαυρίσει η επιφάνεια. Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, ανοίγουμε λίγο την πόρτα του φούρνου για 1 λεπτό, να φύγει ο αέρας, την ξανακλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε αυτή τη θερμοκρασία για περίπου 35 λεπτά.

10

Σερβίρισμα

Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart