Σήμερα είχαμε διάθεση για κάτι νόστιμο και λιγάκι πικάντικο και ετοιμάσαμε γευστικά σουτζουκάκια! Μια πολύ ωραία συνταγή, ιδανική για κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.

Steps
1

Ανακάτεμα υλικών

Σ΄ ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το κρασί, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει αφράτο το μείγμα.

2

Πλάσιμο

Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.

3

Τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Βάζουμε τα σουτζουκάκια και τα σοτάρουμε, ώστε  να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για να μην κολλήσουν.

4

Τοποθέτηση σε πιατέλα

Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν από το περιττό λίπος και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

5

Ετοιμασία σάλτσας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματάκια με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και, μόλις το υγρό πάρει μία βράση, ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, με ξεσκέπαστο σκεύος, για περίπου 5-6 λεπτά.

6

Βάζουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα

Βάζουμε προσεκτικά τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά ακόμα, ώστε να αναμειχθούν αρώματα και γεύσεις. Μετά είναι έτοιμα για σερβίρισμα με ένα συνοδευτικό της επιλογής σου, ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart