Αγαπημένο μας πιάτο, πάντως καιρού, τα γεμιστά. Είτε με ρύζι, είτε με κιμά, είμαι σίγουρα λαχταριστά και πεντανόστιμα. Ιδανικό πιάτο και για όσους νηστεύουν επίσης. Και για Κυριακάτικο γεύμα, ότι καλύτερο!
Ακολουθούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Steps
1

Προετοιμασία

Αρχικά αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε το καπάκι  από κάθε πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Μετά αφαιρούμε το καπάκι της κάθε ντομάτας και με κουτάλι, αδειάζουμε τη ψίχα σ’ ένα μπολ.

2

Περνάμε την ψίχα από το μπλέντερ

Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της ντομάτας.

3

Προσθήκη κρεμμυδιού

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε. Μετά τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.

4

Προσθήκη ρυζιού

Προσθέτουμε το ρύζι για γεμιστά (10 κουταλιές της σούπας όσα είναι και τα λαχανικά μας). Προσοχή να χρησιμοποιηθεί το σωστό ρύζι για γεμιστά.

5

Προσθήκη υπολοίπων υλικών

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

6

Προσθήκη μυρωδικών

Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

7

Γέμισμα

Γεμίζουμε τις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές κατά τα 3/4 και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

8

Ψήσιμο στον φούρνο

Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart