Νόστιμη ρεβιθάδα
Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις σήμερα; Έχει συμβεί σ’ όλες μας και γι’ αυτό σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε ένα διαφορετικό πιάτο με βάση τα όσπρια. Μια πολύ νόστιμη και γευστική ρεβιθάδα. Έχει μια μικρή προεργασία από την προηγούμενη μέρα, αλλά κατ’ άλλα είναι μια εύκολη συνταγή.
1 |
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια |
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό. |
|
2 |
Βάζουμε τη σόδα |
Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. |
|
3 |
Ξέπλυμα ρεβιθιών |
Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά) και τα ρίχνουμε στο πήλινο σκεύος για τη ρεβιθάδα. |
|
4 |
Προσθήκη υλικών |
Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φέτες πλατιές και λεπτές και τα ρίχνουμε στο σκεύος μαζί με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη. |
|
5 |
Προσθέτουμε νερό |
Στο τέλος, ρίχνουμε νερό ώστε να καλυφθούν τα ρεβίθια και σκεπάζουμε το σκεύος. |
|
6 |
Ετοιμάζουμε ένα ζυμαράκι |
Ετοιμάζουμε λίγο ζυμάρι με νερό και αλεύρι. Τα πλάθουμε σε μια λωρίδα. Τόση σε μέγεθος, ώστε να καλύψει το καπάκι γύρω – γύρω. για να μην φύγει η μυρωδιά, και να μείνουν όλα τα συστατικά. |
|
7 |
Σιγοψήνουμε & σερβίρισμα |
Το φαγητό σιγοψήνεται όλη τη νύχτα για 6 ώρες στους 150 C και το πρωί είναι έτοιμο. |