Αυτή η ζεστή και θρεπτική σούπα συνδυάζει τη γλυκύτητα της κολοκύθας με την πλούσια γεύση των κάστανων, προσφέροντας ένα ιδανικό πιάτο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Steps
1

Προετοιμασία υλικών

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

2

Προσθήκη κολοκύθας και κάστανων

Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και τα βρασμένα κάστανα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, επιτρέποντας στα υλικά να αναμειχθούν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.

3

Προσθήκη ζωμού λαχανικών

Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, φέρνοντας το μείγμα σε βρασμό. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι η κολοκύθα και τα κάστανα να μαλακώσουν πλήρως.

4

Πολτοποίηση σούπας

Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.

5

Προσθήκη αλατιού, πιπεριού και μοσχοκάρυδου

Ρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά ακόμα.

6

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με τραγανό ψωμί για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart