Πρασόρυζο
Το πρασόρυζο είναι ένα παραδοσιακό, χορταστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για αυτές τις μέρες. Είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και άρωμα, χάρη στα πράσα, το ρύζι και τα αρωματικά λαχανικά. Αυτό το πρασόρυζο θα φέρει μια γεύση παράδοσης και ζεστασιάς στο κυριακάτικο τραπέζι! Δοκίμασέ το!
Steps
1 |
Σοτάρισμα |
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. |
|
2 |
Προσθήκη καροτιού και ρυζιού |
Προσθέτουμε το καρότο και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. |
|
3 |
Προσθήκη ζωμού λαχανικών |
Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το υγρό. |
|
4 |
Προσθήκη χυμού λεμονιού |
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. |
|
5 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρεται ζεστό με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για μια επιπλέον φρεσκάδα. |
Read more