Γευστικό σπανακόρυζο
Το σπανακόρυζο είναι μια αγαπημένη ελληνική συνταγή, ιδανική για τις όλες μέρες του χρόνου. Είναι γεμάτη βιταμίνες, γεύση και θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα υγιεινό και απολαυστικό.
Steps
1 |
Σοτάρισμα του κρεμμυδιού |
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα. |
|
2 |
Σοτάρουμε το σπανάκι |
Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. |
|
3 |
Προσθήκη ρυζιού |
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό (ή τον ζωμό), το αλάτι και το πιπέρι. |
|
4 |
Σιγοβράσιμο |
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το ρύζι. |
|
5 |
Προσθήκη χυμού λεμονιού |
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο άνηθο για άρωμα και φρεσκάδα. |
Read more