Το σπανακόρυζο είναι μια αγαπημένη ελληνική συνταγή, ιδανική για τις όλες μέρες του χρόνου. Είναι γεμάτη βιταμίνες, γεύση και θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα υγιεινό και απολαυστικό.

Steps
1

Σοτάρισμα του κρεμμυδιού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.

2

Σοτάρουμε το σπανάκι

Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

3

Προσθήκη ρυζιού

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό (ή τον ζωμό), το αλάτι και το πιπέρι.

4

Σιγοβράσιμο

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το ρύζι.

5

Προσθήκη χυμού λεμονιού

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

6

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο άνηθο για άρωμα και φρεσκάδα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart