Θέλεις κάτι λαχταριστό, αλλά και σχετικά ελαφρύ για το κυριακάτικο τραπέζι; Αυτή η frittata είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή ακόμα και για ένα εύκολο βραδινό γεύμα. Έχει μεσογειακή γεύση, είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και, το καλύτερο; Φτιάχνεται σε χρόνο μηδέν!

Steps
1

Προθέρμανση φούρνου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2

Χτύπημα αυγών

Σ’ ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά μ’ ένα πιρούνι ή σύρμα. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη, αν θέλουμε.

3

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο (ή σ’ ένα μικρό ταψάκι).

4

Σοτάρισμα σπανακιού

Σοτάρουμε το σπανάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες για επιπλέον άρωμα.

5

Ανακάτεμα με τα χτυπημένα αυγά

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω από το σπανάκι και τις ντομάτες, και ανακατεύουμε ελαφρά για να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

6

Προσθήκη φέτας

Σκορπίζουμε από πάνω τα τρίμματα φέτας.

7

Ψήσιμο

Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο ή, αν είναι τηγάνι φούρνου, βάζουμε το τηγάνι απευθείας στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart