Τι θα φάμε σήμερα; Εμείς σκεφτήκαμε μια εύκολη, θρεπτική κι υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια. Επίσης, νηστίσιμο πιάτο για όσους κι όσες νηστεύουν.

Steps
1

Καθαρισμός αγκινάρων

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τις αγκινάρες και τις διατηρήσουμε σ’ ένα μπωλ με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει κομμένο και στημένο μισό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

2

Προετοιμασία άλλων υλικών

Μετά καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα καρότα σε μικρά κομματάκια και τις πατάτες σε κύβους.

3

Τσιγάρισμα των κρεμμυδιών

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει.

4

Προσθήκη υλικών

Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες, τα καρότα, τις πατάτες, τα μυρωδικά, πιπέρι και σοτάρουμε.

5

Προσθήκη νερού και σιγοβράσιμο

Προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για έως μισή ώρα.

6

Προσθήκη αλατιού και χυμού λεμονιού

Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι, τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

7

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι, αν θέλουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart