Κεμπάπ κοτόπουλο για μια γευστική Τσικνοπέμπτη
Απόψε το βράδυ οι περισσότεροι θα τσικνήσουν… Έτσι ορίζει η μέρα άλλωστε. Αν θέλεις να ετοιμάσεις κάτι σπίτι σου και να αποφύγεις την κοσμοσυρροή στις ταβέρνες σου έχουμε μια πολύ γευστική συνταγή κεμπάπ κοτόπουλου του Γιώργου Τσούλη για να δοκιμάσεις.
Steps
1 |
Δημιουργία μείγματος |
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε τη ρίγανη, το κύμινο, το τζίντζερ, το μπούκοβο, το ξερό κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τη φρυγανιά, το αυγό και το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
|
2 |
Προσθήκη μαϊντανού |
Μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
|
|
3 |
Φτιάχνουμε τα κεμπάπ |
Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και να πάρει όλο το άρωμα από τα μυρωδικά.
Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο και βάζουμε μία καλή ποσότητα κιμά και πλάθουμε πάνω στα καλαμάκια, σε σχήμα κεμπάπ.
|
|
4 |
Τηγάνισμα |
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα κεμπάπ. Ψήνουμε τα κεμπάπ και από τις δύο πλευρές καλά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε.
|
|
5 |
Σερβίρισμα |
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με πίτες ολικής, γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. |
Read more