Αρωμα Ιταλίας στην κουζίνα σου μ’ ένα παραδοσιακό γευστικό ιταλικό πιάτο! Ρύζι με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος, τα υλικά για ένα νοστιμότατο γεύμα!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Steps
1

Προετοιμασία

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

2

Σοτάρισμα κοτόπουλου

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

3

Προετοιμασία για σοτάρισμα υπόλοιπων υλικών

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

4

Σοτάρισμα υλικών

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

5

Σοτάρισμα ρυζιού

Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό να θωρακιστεί.

6

Προσθήκη ζωμού

Προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βάλουμε την πρώτη δόση από τον ζωμό, βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό για 10-15 λεπτά για να βράσει το ρύζι και να ψηθεί το κοτόπουλο.

7

Προσθήκη κρέμα γάλακτος

Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.

8

Προσθήκη παρμεζάνας

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

9

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε με πιπέρι, ρόκα, ελαιόλαδο και flakes παρμεζάνας.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart