Γλυκιά κολοκυθόπιτα … με άρωμα γιαγιάς
Ορισμένες γεύσεις και μυρωδιές αναδύουν από την μνήμη μας αναμνήσεις που ίσως να είχαμε ξεχάσει. Πόσες φόρες σου έχει συμβεί να μυρίσεις ή να γευτείς κάτι και αμέσως να έρθουν στο μυαλό σου αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων; Η γλυκιά κολοκυθόπιτα ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. Ένα γλυκό που το έφτιαχναν κυρίως οι γιαγιάδες, ένα γλυκό με μεράκι και αρκετό παίδεμα. Βρήκαμε όμως μία συνταγή που μπορείς να δοκιμάσεις για να γευτείς κι εσύ αυτήν την απίθανη κολοκυθόπιτα!
1 |
Σιγοβράσιμο υλικών |
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να «μαζέψουν» τα υγρά τους. |
|
2 |
Προθέρμανση φούρνου |
Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
|
3 |
Άνοιγμα φύλλων |
Σ’ ένα καλά λαδωμένο ταψί πασπαλίζουμε μικρή ποσότητα από αλεύρι και το τινάζουμε. Προσθέτουμε το σουσάμι. Τοποθετούμε το ένα φύλλο με τις άκρες να περισσεύουν από το ταψί. Λαδώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το κρύο μείγμα της πίτας. Σκεπάζουμε με τα άλλα πάντα λαδώνοντας τα ελαφρώς. |
|
4 |
Ψήσιμο
60 λεπτά
|
Ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε ελαφρώς την πίτα. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα. |
|
5 |
Σερβίρισμα |
Αφού κρυώσει καλά η κολοκυθόπιτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. |
|
6 |
Μικρά μυστικά για σίγουρη επιτυχία |
|