Μια παραδοσιακή συνταγή, σουπιές με σπανάκι, για το γεύμα των ημερών αυτών. Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα δώσει μια θαλασσινή γεύση στο τραπέζι σου.
Ακολουθούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Steps
1

Καθάρισμα σουπιών

Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε το μελάνι τους στην άκρη.

2

Βάζουμε τις σουπιές σε μία κατσαρόλα

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές χωρίς λιπαρή ουσία και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Όταν αλλάξουν χρώμα, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.

3

Προσθήκη υλικών και σοτάρισμα

Μετά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρουμε τα υλικά για τις σουπιές με σπανάκι μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να πέσει όγκος τους. Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους.

5

Σιγοβράσιμο υλικών

Αλατοπιπερώνουμε τις σουπιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του. Στα τελευταία 5 λεπτά του βρασμού, στύβουμε το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μάραθο. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με το λάδι του.

6

Σερβίρισμα

Οι σουπιές με σπανάκι, σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

7

Μικρά μυστικά επιτυχίας

  • Οι σουπιές δεν χρειάζονται βράσιμο χωριστά. Πρέπει να μπουν στην κατσαρόλα και να πιούν τα υγρά τους για να γίνει το φαγητό πεντανόστιμο.
  • Τα χόρτα να είναι καλά στραγγισμένα γιατί τα πολλά υγρά απαιτούν παραπάνω βράσιμο για να εξατμιστούν με αποτέλεσμα τα χόρτα να γίνουν λιώμα.
  • Το μελάνι μπορεί να προστεθεί στο μαγείρεμα και να δώσει τέλεια γεύση αλλά πιο σκούρο χρώμα.
  • Λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα στο μαγείρεμα ή λίγος πελτές ντομάτα μπορεί να προστεθεί για γεύση.
The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart