Αν σου αρέσουν οι σούπες, πρέπει να δοκιμάσεις την κολοκυθόσουπα βελουτέ. Μια πεντανόστιμη και χορταστική επιλογή για όλη την οικόγενεια.
Ακολουθούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Steps
1

Καθαρίζουμε την κολοκύθα

Κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα στη μέση με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνοντας και σκάβοντας στο εσωτερικό της κολοκύθας αφαιρούμε τις ίνες μαζί με τους σπόρους. Κόβουμε σε φέτες (σαν πεπόνι) την κολοκύθα.

2

Την τοποθετούμε σε ταψί

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε μέσα τις φέτες κολοκύθας. Μ’ ένα πινέλο λαδώνουμε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια της κολοκύθας.

3

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.

4

Ψήσιμο κολοκύθας

40 λεπτά

Ψήνουμε την κολοκύθα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 C στον αέρα, για 40 λεπτά μέχρι να καραμελώσει

5

Σοτάρουμε το βούτυρο

Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5 λεπτά να μαλακώσει (χωρίς να πάρει χρώμα).

6

Βράζουμε με νερό και γάλα

Ρίχνουμε το νερό (ή το ζωμό) και το γάλα και βράζουμε.

7

Σιγοβράζουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στα υγρά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Σ’ αυτή τη φάση μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ginger τζίντζερ.

8

Πολτοποιούμε τη σούπα

Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός (και αν θέλουμε τέλεια υφή την περνάμε από σουρωτήρι ή από ψιλή σίτα για να γίνει η καλύτερη βελουτέ).

9

Ρίχνουμε τη γραβιέρα

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρας.

10

Σερβίρισμα

Αφήνουμε 1 λεπτό, έπειτα ανακατεύουμε, τη βάζουμε σε σουπιέρα ή σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.
Βάζουμε γιαούρτι στο κέντρο κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και λίγο πιπέρι καγιέν.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart