Μια εναλλακτική εκδοχή της μαγειρίτσας
Μεγάλο Σάββατο και το πιάτο της ημέρας είναι η μαγειρίτσα! Επειδή όμως δεν είναι όλοι λάτρεις αυτού του ιδιαίτερου πιάτου, σου προτείνουμε μια εναλλακτική εκδοχή της, vegan μαγειρίτσα, από τον Άκη Πετρετζίκη!
1 |
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα |
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. |
|
2 |
Προσθέτουμε μανιτάρια, κρεμμύδι και σκόρδο |
Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους. |
|
3 |
Σβήνουμε με κρασί |
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του. |
|
4 |
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά |
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. |
|
5 |
Ετοιμάζουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια |
Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. |
|
6 |
Προσθήκη υλικών στην κατσαρόλα
5 λεπτά
|
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. |
|
7 |
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο |
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο. |
|
8 |
Σερβίρισμα |
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια. |