Μεγάλο Σάββατο και το πιάτο της ημέρας είναι η μαγειρίτσα! Επειδή όμως δεν είναι όλοι λάτρεις αυτού του ιδιαίτερου πιάτου, σου προτείνουμε μια εναλλακτική εκδοχή της, vegan μαγειρίτσα, από τον Άκη Πετρετζίκη!

Steps
1

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτουμε μανιτάρια, κρεμμύδι και σκόρδο

Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους.

3

Σβήνουμε με κρασί

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.

4

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

5

Ετοιμάζουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

6

Προσθήκη υλικών στην κατσαρόλα

5 λεπτά

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

7

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο.

8

Σερβίρισμα

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart