Κυριακή σήμερα και είπαμε να φτιάξουμε ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο. Μια λύση που αρέσει σ’ όλους η καρμπονάρα, γευστική και εύκολη! Σε λίγα λεπτά έχεις έτοιμο ένα πολύ ωραίο γεύμα που μπορείς άνετα να το συνοδεύσεις με σαλάτες της εποχής.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Steps
1

Βράσιμο σπαγγέτι

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Μανιτάρια και μπέικον σε φέτες

Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες.

3

Σοτάρουμε το μπέικον

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

4

Σοτάρουμε τα μανιτάρια

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε.

5

Προσθήκη υπόλοιπων υλικών

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.

6

Τρίβουμε την παρμεζάνα και κόβουμε τον μαϊντανό

Παράλληλα σ’ ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σ’ ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

7

Βάζουμε σε μια κούπα λίγο από το νερό που βράζει

Κρατάμε στην άκρη μια κούπα, περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να το χρειαστούμε.

8

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά.

9

Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

10

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart