Σπαγγέτι καρμπονάρα
Κυριακή σήμερα και είπαμε να φτιάξουμε ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο. Μια λύση που αρέσει σ’ όλους η καρμπονάρα, γευστική και εύκολη! Σε λίγα λεπτά έχεις έτοιμο ένα πολύ ωραίο γεύμα που μπορείς άνετα να το συνοδεύσεις με σαλάτες της εποχής.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
1 |
Βράσιμο σπαγγέτι |
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. |
|
2 |
Μανιτάρια και μπέικον σε φέτες |
Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες. |
|
3 |
Σοτάρουμε το μπέικον |
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. |
|
4 |
Σοτάρουμε τα μανιτάρια |
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε. |
|
5 |
Προσθήκη υπόλοιπων υλικών |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά. |
|
6 |
Τρίβουμε την παρμεζάνα και κόβουμε τον μαϊντανό |
Παράλληλα σ’ ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σ’ ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. |
|
7 |
Βάζουμε σε μια κούπα λίγο από το νερό που βράζει |
Κρατάμε στην άκρη μια κούπα, περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να το χρειαστούμε. |
|
8 |
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι |
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά. |
|
9 |
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό |
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. |
|
10 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
|