Ιδανική για πρόταση για όλες τις ώρες, τα μουστοκούλουρα. Μαλακά και αφράτα, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το πρωινό σου. Τώρα που είναι η εποχή του μούστο, μπορείς εύκολα να προμηθευτείς μπουκαλάκια, να τα βάλεις στην κατάψυξη και να τα έχεις διαθέσιμα για όλο τον χειμώνα.
Ακολουθούμε τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

Steps
1

Ανακάτεμα υλικών

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο και χτυπάμε καλά ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.

2

Προσθήκη αλευριού

Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και αρχίζουμε να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γινεί μια ζύμη μαλακή, ελαστική με λαδωμένη υφή.

3

Προθέρμανση φούρνου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

4

Πλάσιμο

Το κόβουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια.

5

Ψήσιμο

Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε εκεί τα μουστοκούλουρα, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 2 εκατοστά απόσταση.
Σκεπάζουμε το ταψί με ένα άλλο ταψί (χωρίς να ακουμπά στα κουλούρια) και το βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για να γίνουν αφράτα τα μουστοκούλουρα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart