Είναι η εποχή των σταφυλιών και είπαμε να δοκιμάσουμε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, με το φρούτο του μήνα, που δεν είναι άλλο από το σταφύλι! Δοκίμασέ το και σίγουρα θα σου έρθουν στο μυαλό αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων, ίσως σε κάποιο χωριό ή νησί, να σε κερνάνε γλυκό του κουταλιού…

Steps
1

Πλύσιμο σταφυλιού

Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι ξεχωρίζοντας τις ρώγες από τα κοτσάνια.

2

Βράσιμο σταφυλιών

Βάζουμε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε από το ψυγείο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 6-7 λεπτά και ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε εκτός ψυγείου για μια μέρα μέχρι να κρυώσει καλά.

 

3

Δέσιμο γλυκού

Την επόμενη μέρα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά κι έτσι όπως είναι ζεστό το γλυκό γεμίζουμε τα αποστεωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart