Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Είναι η εποχή των σταφυλιών και είπαμε να δοκιμάσουμε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, με το φρούτο του μήνα, που δεν είναι άλλο από το σταφύλι! Δοκίμασέ το και σίγουρα θα σου έρθουν στο μυαλό αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων, ίσως σε κάποιο χωριό ή νησί, να σε κερνάνε γλυκό του κουταλιού…
1 |
Πλύσιμο σταφυλιού |
Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι ξεχωρίζοντας τις ρώγες από τα κοτσάνια. |
|
2 |
Βράσιμο σταφυλιών |
Βάζουμε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
|
|
3 |
Δέσιμο γλυκού |
Την επόμενη μέρα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά κι έτσι όπως είναι ζεστό το γλυκό γεμίζουμε τα αποστεωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. |