Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς τα απαραίτητα κουλουράκια, δεν γίνεται! Βρήκαμε και σου προτείνουμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για παραδοσιακά κουλουράκια με άρωμα βουτύρου!
1 |
Ανακάτεμα υλικών |
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για αρκετή ώρα. |
|
2 |
Ξεκούραση ζύμης
60 λεπτά
|
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. |
|
3 |
Πλάσιμο |
Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. |
|
4 |
Άλειμμα κουλουριών με αυγό |
Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. |
|
5 |
Ψήσιμο
20 - 25 λεπτά
|
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν. |