Πασχαλινό τραπέζι χωρίς τα απαραίτητα κουλουράκια, δεν γίνεται! Βρήκαμε και σου προτείνουμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για παραδοσιακά κουλουράκια με άρωμα βουτύρου!

Steps
1

Ανακάτεμα υλικών

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για αρκετή ώρα.
Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια.

2

Ξεκούραση ζύμης

60 λεπτά

Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

3

Πλάσιμο

Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα.

Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα.

4

Άλειμμα κουλουριών με αυγό

Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια.

5

Ψήσιμο

20 - 25 λεπτά

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart