Η παράδοση θέλει ανήμερα των Θεοφανίων να τρώμε ψάρι,  γι’ αυτό έχουμε μια διαφορετική πρόταση για το σημερινό σου τραπέζι. Λαχταριστούς και μυρωδάτους  γαριδοκεφτέδες από τον Γιάννη Λουκάκο. Μια εναλλακτική αλλά παραδοσιακή επιλογή. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους!

Steps
1

Για τους γαριδοκεφτέδες

Τοποθετούμε τα 400 γρ. από τις γαρίδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά και να έχουμε την υφή μίας πάστας. Κόβουμε τις υπόλοιπες γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε τις κομμένες γαρίδες.

Πλάθουμε σε κεφτέδες των 40 γρ. και τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Για μεγαλύτερη ευκολία στο τηγάνισμα, τους βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για λιγότερο ώστε να σφίξει το μείγμα.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ τοποθετούμε το πάνκο και περνάμε τους κεφτέδες προσεκτικά, μέχρι το πάνκο να έχει καλύψει καλά όλη την επιφάνεια του κεφτέ.

Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, έτσι ώστε να καλύπτει τους κεφτέδες μέχρι τη μέση του ύψους τους και το ζεσταίνουμε στους 160°C με 170°C.

Τοποθετούμε τους κεφτέδες στο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζουμε πλευρά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και αυτή.

Αποσύρουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα πιπεριάς στο πλάι.

2

Μικρές συμβουλές

Αν θέλουμε μπορούμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες σε φριτέζα.

Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες μπορούμε να καταψύξουμε τους παναρισμένους κεφτέδες. Για να τηγανίσουμε ξεπαγώνουμε ελαφρώς και τους τηγανίζουμε σε λίγο χαμηλότερη φωτιά στους 155°C με 160°C.

3

Για τη σάλτσα πιπεριάς

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και ψήνουμε στους  170°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Σε περίπτωση που εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Μόλις οι πιπεριές μαλακώσουν, τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν τις βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατίζουμε και αραιώνουμε με νερό αν χρειάζεται.

4

Συμβουλή

Αν υπάρχουν χυμοί από τον ταψί που ψήσαμε τις πιπεριές μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για  την σάλτσα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart