Μοσχάρι με δαμάσκηνα
Μια λίγο διαφορετική συνταγή για ένα κυριακάτικο γεύμα, μοσχαράκι με δαμάσκηνα. Ακολούθησε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα.
1 |
Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι
2-3 λεπτά
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα, για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. |
|
2 |
Μετά προσθέτουμε το κρέας |
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. |
|
3 |
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά |
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το μέλι, τη δάφνη, και ζεστό νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας. |
|
4 |
Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει
1 ώρα
|
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. |
|
5 |
Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό
20-25 λεπτά
|
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα. Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα. |
|
6 |
Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι |
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι μπασμάτι ή λευκό ρύζι πιλάφι. |