Μια λίγο διαφορετική συνταγή για ένα κυριακάτικο γεύμα, μοσχαράκι με δαμάσκηνα. Ακολούθησε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για ένα εύκολο και γευστικό γεύμα.

Steps
1

Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι

2-3 λεπτά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα, για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

2

Μετά προσθέτουμε το κρέας

Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.

3

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το μέλι, τη δάφνη, και ζεστό νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας.

4

Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει

1 ώρα

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

5

Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό

20-25 λεπτά

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα. Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα.

6

Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι

Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι μπασμάτι ή λευκό ρύζι πιλάφι.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart