Αυθεντική σπιτική παέγια
Τι θα έλεγες για ένα ισπανικό πιάτο στο τραπέζι σου; Βρήκαμε τη συνταγή της αυθεντικής παέγιας από τη Βαλένθια και στην παρουσιάζουμε!
1 | |
Αρχικά τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και κουνελιού σ’ ένα τηγάνι για παέγια (ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι) με ελαιόλαδο. |
|
2 | |
Όταν το κρέας γίνει ελαφρώς καφέ σε όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, βεβαιώνοντας πως δεν θα καούν. |
|
3 | |
Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε μαζί με τα λευκά φασόλια. Έπειτα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε για λίγα ακόμη λεπτά. |
|
4 | |
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το σαφράν, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και αυξάνουμε τη φωτιά. |
|
5 | |
Ενώ βράζουν, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να καθίσει. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι κατά προτίμηση. |
|
6 | |
Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και την προσθέτουμε. |
|
7 | |
Μόλις εξατμιστεί σχεδόν το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Έπειτα, καλύπτουμε μ’ ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. |
|
8 | |
Αν έχει μαλακώσει το ρύζι, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε το να καθίσει για 10 επιπλέον λεπτά και σερβίρουμε. |