Τι θα έλεγες για ένα ισπανικό πιάτο στο τραπέζι σου; Βρήκαμε τη συνταγή της αυθεντικής παέγιας από τη Βαλένθια και στην παρουσιάζουμε!

Steps
1

Αρχικά τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και κουνελιού σ’ ένα τηγάνι για παέγια (ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι) με ελαιόλαδο.

2

Όταν το κρέας γίνει ελαφρώς καφέ σε όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, βεβαιώνοντας πως δεν θα καούν.

3

Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε μαζί με τα λευκά φασόλια. Έπειτα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε για λίγα ακόμη λεπτά.

4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το σαφράν, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και αυξάνουμε τη φωτιά.

5

Ενώ βράζουν, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να καθίσει. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι κατά προτίμηση.

6

Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και την προσθέτουμε.

7

Μόλις εξατμιστεί σχεδόν το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Έπειτα, καλύπτουμε μ’ ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

8

Αν έχει μαλακώσει το ρύζι, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε το να καθίσει για 10 επιπλέον λεπτά και σερβίρουμε.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο!

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart