Μια κρύα μέρα σαν τη σημερινή ένα ζεστό, γευστικό πιάτο είναι ιδανικό για το μεσημεριανό τραπέζι. Τα γευστικά γιουβαρλάκια του Γιώργου Τσούλη θα γεμίσουν γνωστές μυρωδιές την κουζίνα σου και θα τα απολαύσει όλη η οικογένεια! Καλή όρεξη!

Steps
1

Προετοιμασία για τον κιμά

  • Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, εκτός από το αλεύρι, και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Κατόπιν, πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα με αλεύρι.

  • Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια σε όλη τους την επιφάνεια και τα αφήνουμε στην άκρη.
2

Εκτέλεση για τη σούπα

  • Ρίχνουμε το νερό σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την πατάτα, το καρότο, τον κύβο, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Αμέσως μετά, μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια, την σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
3

Εκτέλεση για το αυγολέμονο

  • Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε 2 κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ.
  • Κατόπιν τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.

  • Ύστερα, με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.

  • Στη συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά, μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα με τα χέρια μας και περιμένουμε να δέσει η σούπα.
4

Σερβίρισμα

Μόλις δέσει, σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
5

Συμβουλές για σίγουρη επιτυχία

  • Αφήνουμε τη ζύμη του κιμά μία ώρα στο ψυγείο για να βγάλει ακόμα περισσότερα αρώματα.
  • Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  • Αν η κατσαρόλα σας τραβάει υγρασία, συμπληρώνουμε 200-400 ml νερό.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό και ανακατεύουμε προσεκτικά.
The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart