Καλαμαράκι ψητό στη σχάρα με σως μουστάρδας
Μπορεί να διανύουμε νηστίσιμες ημέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πιάτα μας δεν μπορούν να είναι και λίγο γκουρμέ! Γι’ αυτό για το σημερινό σου τραπέζι σου προτείνουμε μία πεντανόστιμη συνταγή με άρωμα θάλασσας! Απόλαυσέ την!
1 |
Καθάρισμα καλαμαριών |
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα χαράζουμε σε ροδέλες χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω. |
|
2 |
Μαρινάρισμα |
Τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό μεγάλο μπολ και τα μαρινάρουμε όλο το βράδυ με το γάλα. |
|
3 |
Προετοιμασία για τη σως |
Σ’ ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα και τον χυμό από τα δύο λεμόνια. |
|
4 |
Ψήσιμο |
Σε πολύ δυνατή φωτιά ψήνουμε τα καλαμάρια 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. |
|
5 |
Σερβίρισμα |
Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σως μουστάρδας και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη! |