Μπορεί να διανύουμε νηστίσιμες ημέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πιάτα μας δεν μπορούν να είναι και λίγο γκουρμέ! Γι’ αυτό για το σημερινό σου τραπέζι σου προτείνουμε μία πεντανόστιμη συνταγή με άρωμα θάλασσας! Απόλαυσέ την!

Steps
1

Καθάρισμα καλαμαριών

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα χαράζουμε σε ροδέλες χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω.

2

Μαρινάρισμα

Τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό μεγάλο μπολ και τα μαρινάρουμε όλο το βράδυ με το γάλα.
Την επόμενη ημέρα τα βγάζουμε από το γάλα τα στραγγίζουμε καλά και τα λαδώνουμε ελαφρά.

3

Προετοιμασία για τη σως

Σ’ ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα και τον χυμό από τα δύο λεμόνια.
Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε την ρίγανη και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την σως.

4

Ψήσιμο

Σε πολύ δυνατή φωτιά ψήνουμε τα καλαμάρια 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.

5

Σερβίρισμα

Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σως μουστάρδας και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart