Μια μανιταρόσουπα ιδανική για τις κρύες μέρες
Πολύ ωραία πρόταση για ένα γευστικό σαββατοκύριακο, η μανιταρόσουπα. Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορείς να το σερβίρεις είτε μόνο του είτε ως ορεκτικό!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι.
1 |
Καθαρισμός μανιταριών |
Kαθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα χοντροκόβουμε. |
|
2 |
Ανακατεύουμε τον ζωμό κότας με το αλεύρι |
Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τον ζωμό κότας να ζεσταθεί ελαφρά και κρατάμε 1 φλιτζάνι όπου διαλύουμε μέσα το αλεύρι. |
|
3 |
Ανακάτεμα βουτύρου, σκόρδου και μανιταριών |
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. |
|
4 |
Βράσιμο σούπας |
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό μαζί με το αλεύρι που έχουμε διαλύσει, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά. |
|
5 |
Περνάμε τη σούπα από ραβδομπλέντερ |
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και τη χτυπάμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. |
|
6 |
Προσθήκη κρέμας γάλακτος και σερβίρισμα |
Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας όμως να μη βράσει. Τη σερβίρουμε ζεστή. |