Πολύ ωραία πρόταση για ένα γευστικό σαββατοκύριακο, η μανιταρόσουπα. Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορείς να το σερβίρεις είτε μόνο του είτε ως ορεκτικό!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι.

Steps
1

Καθαρισμός μανιταριών

Kαθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα χοντροκόβουμε.

2

Ανακατεύουμε τον ζωμό κότας με το αλεύρι

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τον ζωμό κότας να ζεσταθεί ελαφρά και κρατάμε 1 φλιτζάνι όπου διαλύουμε μέσα το αλεύρι.

3

Ανακάτεμα βουτύρου, σκόρδου και μανιταριών

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

4

Βράσιμο σούπας

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό μαζί με το αλεύρι που έχουμε διαλύσει, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά.

5

Περνάμε τη σούπα από ραβδομπλέντερ

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και τη χτυπάμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ.

6

Προσθήκη κρέμας γάλακτος και σερβίρισμα

Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας όμως να μη βράσει. Τη σερβίρουμε ζεστή.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart