Σπιτικό ρυζόγαλο
Λιγάκι παρεξηγημένο, το ρυζόγαλο είναι μια πολύ ωραία, υγιεινή και γευστική επιλογή για ένα γρήγορο σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο που σε γεμίζει ενέργεια!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου.
1 |
Βράσιμο ρυζιού |
Τοποθετούμε το ρύζι με το νερό, το αλάτι και το ξύλο κανέλας σε μία κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλη η ποσότητα του νερού. |
|
2 |
Προσθήκη υλικών |
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και τη βανίλια, μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε το κορν φλάουερ, το οποίο έχουμε διαλύσει με κρύο νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε χαμηλή φωτιά για να μη κολλήσει. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και να έχει πήξει επαρκώς. |
|
3 |
Προσθήκη κρόκου |
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σ’ ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας. Όταν έχουμε φτάσει το μείγμα του κρόκου στην επιθυμητή θερμοκρασία, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα πάλι ανακατεύοντας. |
|
4 |
Τοποθέτηση σε μπολάκια και σερβίρισμα |
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο. |