Αυτό το σαββατοκύριακο αρκετά σπίτια θα έχουν μια αλλαγή στη διακόσμησή τους λόγω του Halloween. Μία μικρή αφορμή για αλλαγή διάθεσης τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους! Εκτός από τα πολύ ωραία διακοσμητικά μπορείς να προσθέσεις στο όλο κλίμα και μία γεύση Halloween, με μια πανεύκολη κολοκυθόπιτα!

Steps
1

Προετοιμασία κολοκύθας

Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους μ’ ένα κουτάλι.
Τρίβουμε την κολοκύθα, στο χοντρό του τρίφτη και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ¼ του φλυτζανιού νερό.

2

Βράσιμο κολοκύθας

Βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά της και να στεγνώσει.

3

Προσθήκη υλικών

Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

4

Προετοιμασία φύλλων

Σε ένα λαδωμένο, καλά, ταψί απλώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας και κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος. Το κάθε φύλλο το λαδώνουμε πολύ καλά κάθε φορά, μ’ ένα πινέλο.

5

Γέμιση

Κάνουμε στρώσεις με την γέμιση εναλλάξ με 2 φύλλα κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

6

Ψήσιμο κολοκυθόπιτας

Στο τέλος καλύπτουμε την κολοκυθόπιτα με τα 3 φύλλα, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 ° C Κελσίου, χωρίς αέρα.

7

Σερβίρισμα

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα!

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart