Αγκινάρες με κάρι
Η καθημερινή ερώτηση του τι να μαγειρέψω σήμερα, μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ! Γι’ αυτό βρίσκουμε και σου προτείνουμε εναλλακτικά πιάτα για να εμπλουτίζεις τη διατροφή σου! Ένα φαγητό της άνοιξης, οι αγκινάρες! Σου παρουσιάζουμε μια διαφορετική συνταγή για τις παραδοσιακές αγκινάρες, λίγο πιο πικάντικη από τον Άκη Πετρετζίκη!
1 |
Σοτάρισμα κρεμμυδιού και σκόρδου
2 - 3 λεπτά
|
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2 – 3 λεπτά. |
|
2 |
Σοτάρισμα αγκινάρες και κρεμμυδάκια
1 - 2 λεπτά
|
Βάζουμε τις αγκινάρες, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε 1 – 2 λεπτά. |
|
3 |
Ανακάτεμα υλικών |
Σ’ ένα μίξερ «χτυπάμε» το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον κολίανδρο, το τζίντζερ σε φέτες, την πιπεριά τσίλι, το garam masala, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να γίνει μια πάστα. |
|
4 |
Προσθήκη υπόλοιπων υλικών στο τηγάνι |
Σβήνουμε το τηγάνι με την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε το νερό, την πάστα κάρι και ανακατεύουμε. |
|
5 |
Βράσιμο
20 - 30 λεπτά
|
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 – 30 λεπτά για να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να δέσει η σάλτσα. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε με κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι, ρύζι, λάιμ, chutney ντομάτας, γιαούρτι και papadums. |