Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
Γευστικό αλλά λίγο μπελαλίδικο πιάτο, οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί. Μια σπεσιαλιτέ της Κρήτης που πλέον βρίσκεται στα τραπέζια όλης της χώρας. Μπορείς κι εσύ να τους δοκιμάσεις και να γευτείς αυτήν τη νοστιμιά!
1 |
Προετοιμασία κολοκυθοανθών |
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τους ανθούς και τους πλένουμε καλά. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε τρυπητό. |
|
2 |
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια |
Παράλληλα σε τηγάνι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. |
|
3 |
Προσθήκη υλικών |
Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 8–10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Τα τελευταία λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. |
|
4 |
Γέμισμα κολοκυθοανθών |
Γεμίζουμε τους ανθούς με το ρύζι μέχρι τη μέση περίπου και τους κλείνουμε διπλώνοντας τις άκρες. Βάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε κατσαρόλα, περιβρέχουμε με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με λίγο νεράκι. |
|
5 |
Βράσιμο
15 λεπτά
|
Σιγοβράζουμε τους κολοκυθοανθούς σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Οι κολοκυθοανθοί σερβίρονται ζεστοί και μπορείς να προσθέσεις αγγούρι καθώς και βραστές πατάτες αν θέλεις για να εμπλουτίσεις το γεύμα σου. |