Μια πολύ νόστιμη και νηστίσιμη πρόταση για το σημερινό Κυριακάτικο τραπέζι. Ένα ιδιαίτερο πιάτο, οι μελιτζάνες σε συνδυασμό με τα νιόκι, θα σε ξετρελάνουν. Γρήγορα και εύκολα θα έχεις ένα πολύ γευστικό πιάτο έτοιμο για να το απολαύσεις.

Steps
1

Σοτάρισμα σκόρδων, κρεμμυδιού, πιπεριάς

Σοτάρουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό.

2

Προσθήκη ντομάτας και πάστας ντομάτας

Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάστα ντομάτας. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.

3

Βράσιμο των νιόκι

Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις βγουν στην επιφάνια είναι έτοιμα.

4

Τηγάνισμα μελιτζανών και νιόκι

Βάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες στο τηγάνι με τη σος ντομάτας. Προσθέτουμε τα νιόκι και ½ φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

5

Ψήσιμο

Πασπαλίζουμε με τα τυριά και τον βασιλικό. Μεταφέρουμε σε σχάρα του φούρνου (240°C) και ψήνουμε 7-8 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Το πιάτο σου είναι έτοιμο!

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart